سقف عرشه فولادی

ورق فرم داده شده گالوانیزه نیز در این سقفها به عنوان قالب ماندگار و همچنین المان کمکی به عضو کششی وجود دارد.

عرشه کف فولادی کامپوزیت یک پروفیل آجدار با برجستگی‌هایی است که برای اتصال به دال‌های بتنی طراحی شده‌اند و یک دال بتنی مسلح با هدف دوگانه دادن فرم دائمی و تقویت به‌کار گرفته می‌شوند.

هدف از آماتوربندی در اجرای سقف عرشه فولادی عبارت است از:

عرشه فولادی به عنوان مصالح بازیافت‌پذیر شناخته شده است و می‌تواند مجدداً استفاده شود.

اجرای سیستم تهویه مناسب برای تنظیم دمای داخل ساختمان و جلوگیری از تجمع رطوبت.

در آن زمان پالمر برای تولید سقف های عرشه فولادی از مقدار کمی کربن استفاده می نمود، اما امروزه از فولاد نرم استفاده می شود.

سقف عرشه فولادی از چهار جز اصلی ورق گالوانیزه ذوزنقه ای (موجدار)، گل میخ (برشگیر)، آرماتور (میلگرد) و بتن تشکیل می‌شود.

برش گیر که با نام گل‌میخ هم شناخته می‌شوند به منظور انتقال نیروی برشی از دال بتنی به تیرچه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کار به جهت افزایش استقامت و مقاومت ورقه‌های فولادی صورت گرفته و از نقاط قوت این نوع سقف به شمار می‌رود.

فولاد مقاوم در برابر خرابکاری، مقاوم در برابر آتش و سبک است و نیازهای فونداسیون ساختمان را کاهش می‌دهد. همچنین به طراحان برای طراحی حرفه‌ای‌تر تمام بخش‌های پارکینگ کمک می‌کند.

به منظور درک بهتر کاربرد و نحوه اجرای عرشه فولادی، باید با مفاهیم اولیه موجود در شکل و ساختار این سازه آشنا شد. شکل مقطع سقف عرشه فولادی عموما به صورت ذوزنقه‌ای است.

این قسمت از عرشه عمق‌های مختلفی دارند و همه به طور گسترده‌ای به‌عنوان یک روش مقرون به صرفه در ساخت کف و سقف استفاده می‌شوند.

این نوع دارای بالاترین نسبت استحکام به وزن در بین محصولات دیگر بوده و می‌تواند بارهای بیشتر را تحمل کند.

نکته: ضخامت هسته ورق، مبنا محاسبات در طراحی سقف عرشه فولادی است. به عبارت دیگر، ضخامت پوشش گالوانیزه (لایه روی) به عنوان بخشی از ضخامت سقف در نظر گرفته نمی‌شود.

همچنین در این فرایند سقف عرشه فولادی معمولاً قبل از قرارگیری گل‌میخ یک حلقه سرامیکی در محل جوش قرار می‌گیرد تا از حوضچه مذاب ایجاد شده در لحظه ایجاد قوس الکتریکی محافظت نماید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *